
Tim
Mechelen
De transitie van fossiele naar hernieuwbare energie in België gaat te traag. Zalig dat mensen met Onze Energie zelf het heft in handen kunnen nemen en mee kunnen doen aan offshore windenergie in België.
windturbines in onze Noordzee
voetbalvelden in oppervlakte
ton minder CO₂-uitstoot
jaarlijkse stroomproductie
Met gemiddeld zo'n 5 beaufort is de Noordzee een van de winderigste plekken op aarde. Geen betere plek voor een windenergiepark, toch?
Ons park draait al 10 jaar en produceert meer dan 90% van de tijd energie. Is het een keertje windstil? Dan komt je stroom van onze lokale groene energieprojecten.
Onze 5 windturbines zijn ware krachtpatsers, jaarlijks wekken ze stroom op die gelijkstaat aan het jaarverbruik van meer dan 15.000 huishoudens.
Windturbines zetten dubbel zoveel energie om in elektriciteit als zonnepanelen of verbrandingsmotoren. Zeker die op zee, want zoals het op de Noordzee waait, waait het nergens. Zo wordt onze energie dan ook steeds goedkoper.
In 2025 doen we mee aan de aanbesteding van de Belgische federale overheid voor de ontwikkeling van het nieuwe windpark op het Prinses Elisabeth Zone (PEZ). Dit project helpt België zijn klimaatdoelen (2030-2050) te halen én zal burgers de kans geven om actief mee te investeren in het eerste grootschalige windenergiepark in Europa.
Het eiland krijgt drie zones met windturbines, waarvan de eerste nu centraal staat. Tot augustus 2025 hebben wij en andere partijen de tijd om plannen in te dienen. Eind 2025 weten we wie de aanbesteding wint!
De transitie van fossiele naar hernieuwbare energie in België gaat te traag. Zalig dat mensen met Onze Energie zelf het heft in handen kunnen nemen en mee kunnen doen aan offshore windenergie in België.
We hebben onze energie zelf in handen. We zijn dus minder afhankelijk van wat er allemaal in het buitenland gebeurt. Dat merkte ik meteen aan mijn factuur: die ging tijdens de energiecrisis niet door het dak.
Onze Energie gaat niet puur voor de winst. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe meer controle de burger krijgt over energie, hoe duurzamer onze buurt wordt en hoe voordeliger het voor iedereen is.
Hoog bezoek uit het dierenrijk! Want af en toe zwemmen er bruinvissen in en rond het windmolenpark. Windenergie op zee is essentieel tegen klimaatverandering, maar heeft ook invloed op de biodiversiteit en het mariene ecosysteem.
Het Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en de 4Sea-coalitie (WWF, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace België & Natuurpunt) volgen de bescherming hiervan nauw op. Zo zwemmen de bruinvissen en hun vrienden onverstoord verder!
Onderzeese hoogspanningskabels brengen de stroom van ons windpark aan land en connecteren met het elektriciteitsnet in Zeebrugge. Via een hoogspanningslijn reist de stroom naar de rest van het land.
Dankzij Onze Energie staan de energieklanten - jij dus - zelf aan het roer. Daarom betaal je een eerlijke prijs, zonder zotte schommelingen en verrassingen.
We helpen je met elke vraag, van makkelijk overstappen tot de ingewikkelde wereld van energie snappen.