Verander mee de toekomst van energie

Van fossiele naar groene energie van eigen bodem, nu kan het op ongeziene schaal. Word mee eigenaar van een offshore windpark en samen maken we het waar.

  • Uniek in België 🇧🇪
  • Dubbel voordeel: voor jezelf en de planeet 🌱
  • Al 10 jaar gezond rendement 📈

Een initiatief van 34 lokale energiecoöperaties

Ecopower

Wat maak je mee waar?

Sea Coop icon Wind Farm

5

Vijf windturbines in onze Noordzee in handen van particulieren.

Sea Coop icon Household

15.000

Betaalbare groene stroom voor 15.000 gezinnen.

Sea Coop icon CO2

20.000

20.000 ton minder CO₂-uitstoot. 

Sea Coop icon Social Return

1/3

Een deel van de winst zal gaan naar projecten tegen energiearmoede.

34 energiecoöperaties bundelen hun krachten

De wind waait voor iedereen, dus iedereen zou de kans moeten krijgen om er energie uit te putten. Daarom investeren 34 energiecoöperaties samen in een windpark op de Noordzee. Een straffe stap voor de energietransitie!

Driedubbele winst, dat kan tellen

Share Energy

Energie aan een faire prijs

100% groene stroom van bij ons, toegankelijk voor iedereen.

Sea Coop icon Grafiek

Financieel rendement

Zet je geld aan het werk. Ons windpark kent al 10 jaar een gezond rendement.

Sea Coop icon Vuist

De energiemarkt veranderen? Kunnen we!

Met een windpark op zee breng je de energietransitie in een stroomversnelling.

Verdrievoudig je impact in 3 stappen

Je investeert mee in windturbines op zee en helpt tonnen CO2 besparen.

  1. Investeer al vanaf € 250

    Je neemt een aandeel in ons windpark op zee en wordt mede-eigenaar.

  2. Maak rendement én stroom

    Je geld brengt op en de groene stroom bij je thuis is 100% Belgisch en écht duurzaam.

  3. Beslis mee

    Als mede-eigenaar heb je inspraak. Je zit aan de bron van jouw energie.

115.000 gezinnen doen al mee

Stuk voor stuk straffe Belgen die hun energie zelf vastpakken en hun centen hard en duurzaam laten werken.

Tim

Tim

Mechelen

De transitie van fossiele naar hernieuwbare energie in België gaat te traag. Zalig dat mensen met Onze Energie zelf het heft in handen kunnen nemen en mee kunnen doen aan offshore windenergie in België.

Sophie

Sophie

Antwerpen

Niemand hoort in de kou te staan. Daarom beslisten we als coöperant zelf om een deel van de opbrengst naar sociale projecten in de buurt te laten gaan.

 

Freddy

Freddy

Gooik

Ik laat mijn spaargeld voor mij werken en realiseer een toekomst voor mijn kleinkinderen die er toch iets rooskleuriger uitziet.

Wie investeert in zeewind, die wint

Een aandeel in offshore windenergie levert een gezond rendement op, zoals de resultaten van het windpark laten zien. De windproductie geeft een goed beeld van het rendement. Let wel: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar één ding is zeker – de wind op zee blijft waaien.

Overtuig vrienden en familie

Maak ook je omgeving warm voor windenergie. Van je schoonmoeder tot de vrienden van de padel! We geven je 3 makkelijke argumenten waarmee je hen in minder dan 3 minuten overtuigt.

Risico's en kosten

Je investeert rechtstreeks in een windpark dat al 10 jaren gezonde resultaten neerzet. Een aandeel kopen blijft evenwel een risicobelegging. De belangrijkste risico’s zijn operationele risico's, inkomstenrisico's en kostenrisico's. Je kan (een deel) van je inleg verliezen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

100% up to date

Meer over de risico's

Specifieke risico's van het project

1.1 Operationele risico's
Het windpark is volledig operationeel. Er zijn geen risico's meer rond ontwikkeling of bouw. De werking is gedekt door contracten met leveranciers en verzekeringen.

1.2 Inkomstrisico's
Het windpark heeft stabiele inkomsten door een federale steunregeling en een langetermijncontract voor stroomafname. De overheid ondersteunt offshore windenergie via groenestroomcertificaten ter waarde van € 107 per MWh, gegarandeerd tot 2034. Daarnaast is 100% van de productie gedekt door een afnamecontract met een gegarandeerde minimumprijs, geldig tot eind 2030. De geproduceerde elektriciteit hangt wel af van de wind, wat per jaar kan variëren.

1.3 Kostenrisico's
(i) Investeringen: Het windpark is operationeel sinds 2014. Onderhoud is gepland en deel van het businessplan. Bij verlenging van het park zijn beperkte herinvesteringen nodig.
(ii) Operationele kosten: Er zijn servicecontracten met de windturbineleverancier en de operationele beheerder, en verzekeringen dekken de risico's.
(iii) Schuldfinanciering: SeaCoop heeft een kortlopend overbruggingskrediet, waarvoor de 34 lokale coöperaties garant staan.

Lees het Prospectus en het Essentiële-informatiedocument van je gekozen lokale energiecoöperatie. Daarin vind je een overzicht van de mogelijke scenario's. Zo kan je eenvoudig vergelijken met andere investeringsproducten.

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen in- en uitstapkosten. Wel betaal je op alle dividenden roerende voorheffing aan de overheid: 30% in het eerste jaar, 20% in het tweede, en 15% in de jaren daarna. Je kan het evenwel terugvragen via de belastingsaangifte. Hoe dat moet, lichten we je graag toe als je aandeelhouder wordt.

Waarom wind van de Noordzee?

Onze Noordzee is de ideale locatie voor een windpark. Met gemiddeld 5 beaufort is het een van de winderigste plekken op aarde.

Molens op volle toeren

In de 10 jaar dat het windpark van Onze Energie al draait, produceert het meer dan 90% van de tijd energie.

Altijd genoeg stroom

15.000 gezinnen genieten elk jaar van genoeg stroom, want onze 5 turbines bereiken steeds de voorziene productiecapaciteit.

Je energiefactuur onder controle. Eindelijk.

Dankzij  Onze Energie staan de energieklanten - jij dus - zelf aan het roer. Daarom zijn ze altijd zeker van een eerlijke prijs.

Hulp nodig?

We helpen je met elke vraag, van makkelijk overstappen tot de ingewikkelde wereld van energie snappen.

Mail icon

Mail ons

We komen gauw bij je terug.

Vraag icon

Veelgestelde vragen

Vind makkelijk een antwoord.